Välj en sida

Den 1a Juli 2018 kommer Google varna dig varje gång du besöker en webbsida utan SSL (https adress).

Sedan ett tag tillbaka har webbläsaren chrome (som är den vanligaste webbläsaren idag, ca 78% använder den) börjat varna besökare på webbplatser som skickar formulär eller har betalningsfunktioner om den webbplatsen inte är säkrad med ett SSL-certifikat.

Varningen är till för att uppmärksamma dig som användare att den informationen som skickas mellan dig och sidan du tittar på ej är krypterad. Det innebär att den information du skickar går att avlyssna och kan då enkelt avläsas. Saker som inloggningsuppgifter, betalkortsinformation eller de Mail du skickar via ett formulär.

Från och med 1a Juli i år kommer den varningen gälla alla webbsidor som inte har SSL, oavsett webbplatsens innehåll.

Om din hemsida idag inte har SSL-certifikat kommer detta påverka ert varumärke och företag negativt på flera sätt.

1. Det ser inte bra ut när en besökare blir varnad för ditt företags hemsida. Det ser skumt ut och gör det mycket svårare för dig att vinna den potentiella kundens tillit. Och utan tillit blir det ingen affär!

2. Om du har ett formulär där besökaren kan kontakta dig och din webbsida inte är säker, då följer du inte heller de krav som GDPR ställer vid insamling av personuppgifter.

3. Google premierar redan nu webbsidor som är säkra. Du går alltså miste om positioner i Google sökresultaten jämfört med om din sida var säkrad med SSL.

Som tur är går detta att lösa!
Kontakta ditt webbhotell och fråga. Vissa webbhotell erbjuder detta gratis, andra tar lite betalt, ca 150kr per år.

Ert företag förtjänar en hemsida som visar hur seriösa ni är, och det börjar med en trygghet för era besökare!